Czasopismo
Public Health Nutrition (PHN) ma stać się w pełni otwartym dostępem od 1 stycznia 2022 r., Udostępniając go na stałe i bezpłatnie do czytania, pobierania i udostępniania na całym świecie.
Wydany przez
Cambridge University Press w imieniu The Nutrition Society,
PHN koncentruje się na poprawie zdrowia poprzez odżywianie i zapobieganie chorobom związanym z odżywianiem. Założona w 1998 roku, stanowi międzynarodowe, recenzowane forum dla badań, których celem jest zrozumienie przyczyn i rozwiązań problemów publicznych związanych z żywieniem na całym świecie.
Aby czasopismo nadal wspierało swoją szeroką i zróżnicowaną międzynarodową społeczność autorów, naukowcy z krajów rozwijających się będą otrzymywać automatyczne rabaty i zwolnienia z opłat za publikacje w oparciu o
listę kwalifikacyjną Research4Life. Ponadto autorzy z instytucji objętych jedną z
umów Open Access Read & Publish z Cambridge University Press będą mogli publikować bezpłatnie.
PHN dołączy do
Gut Microbiome i
Journal of Nutritional Science w ramach rosnącego portfolio Open Access z publikacji The Nutrition Society.
Kliknij tutaj, aby przeczytać oryginalną informację prasową.